Dieses Blog durchsuchen

Donnerstag, 23. Februar 2012

A Studio /The Studio

A stúdió a múzeum keretein belül működik, csakúgy mint a könyvtár.


A már korábban említett William Gudenrath(aki amúgy Bill) és felesége Amy alapították 15 évvel ezelött, s ma a világ egyik legjobb üveges iskolája, pazar infrastruktúrával.
The studio belongs to the Corning Museum, just like the library. William Gudenrath and his wife Amy Schwartz have found it 15 years ago. Today it is one of the best glass scools on the world with outstanding infrastructure.

Mindjárt a bejárattal szemben a nagyközönség részére kialakított "hotshop" ( azaz üvegfúvó műhely) ahol bárki emberfia kipróbálhatja magát e szakmában egy váza, vagy levélnehezék erejéig. Szóval ez itt a beetetés helye, mert ugye tudjuk, hogy ha valaki beleszagol, nehéz az üvegtől szabadulni ...mondogatom is a tanítványoknak, hogy fertőző, leggyakrabb esetben gyógyíthatatlan betegség :)


The first place what you see entering the studio is the hotshop for the Visitors, where they can make their own vessels or papireweights. This is the best way to get them "glass fans". Once they have tried it, they will value glass differently.


Ha még beljebb megyünk, na ott kezdődik az igazi csoda: sorra jönnek a különböző műhelyek,kurzusok idején tele nyüzsgő élettel: két további jóval nagyobb hotshop (ha jól emlékszem mindegyikben 2-3 huta és 2-3 trumli), üvegcsiszoló műhelyek, egyik asztali gépekkel, másik a nagyobbakkal. Van még festő és fusingos műhely, vele szemben a kemencék helysége. Külön helységben folynak a szagos folyamatok, mint pl. ragasztás. Van étkező és vetítő helység.És végül, de nem utolsó sorban a műhely az égőkkel és kemencékkel: a mi műhelyünk, a gyöngykészítő workshop helye.

If you go further inside, thats the place for the glasspeople. Two hotshops, two rooms with grinders, more rooms for glass painting and fusing, kilns, an other for smelly works......and there was the room with the torches and some kilns for us, the beadmaking wokshop. That is the next story.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen